Meny

Ny nettside? Dette bør du tenke over etter lansering

Nettsiden du har brukt måneder på å planlegge er endelig ferdig. Nå er det bare å lene seg tilbake og la den gjøre jobben for deg. Eller..? Å vedlikeholde nettsiden er noe av det viktigste du kan gjøre for bedriften din, men for mange kan dette oppleves som en heltidsjobb. Vi gir deg noen gode tips på veien.


Det er fristende å tro at jobben er gjort så fort nettsiden er lansert, men fullt så enkelt er det ikke. Det er nå arbeidet begynner. For å skape tillit og preferanser i markedet, bør nettsiden opprettholde samme standard til kvalitet og innhold som dagen da den var ny. I tillegg til å sørge for relevant innhold, bør også nettsiden inneha gode systemer for sikkerhet og IT.


Hvorfor er sikkerhet så viktig?

Den daglige driften skal sørge for at ingenting skjer med nettsiden din. Nedetid og systemfeil kan skje alle og oppstå når som helst. Konsekvensene trenger ikke å bli store om feilen blir oppdaget raskt, men det kan i verste fall bety tapt fortjeneste. Derfor er det viktig å overvåke nettsiden og reagere raskt dersom noe oppstår. Dette kan løses ved å implementere systemer som gir beskjed med en gang det er noe galt med nettsiden. Det gjelder derfor å ha personer med gode IT-kunnskaper på teamet eller outsource til en bedrift som jobber med dette til daglig.

Beskytt deg mot dataangrep

Hvert år blir rundt 4000 norske bedrifter utsatt for dataangrep. Dersom bedriften din blir hacket, kan du risikere å miste verdifull data og i verste fall bli hindret tilgang. Derfor gjelder det å tette sikkerhetshull på et tidlig tidspunkt, slik at denne risikoen reduseres. Nye oppdateringer kommer som regel med nye sikkerhetsoppdateringer. Disse er det svært viktig å gjennomføre. Om nettsiden ikke oppdateres over lang tid, vil det resultere i sikkerhetshull som er attraktive for hackere.


Tilgang på innholdsproduksjon?

I en tidligere artikkel nevnte vi metoder for å gjøre nettsiden mer konverterende. En av disse var å ta i bruk en innholdsstrategi, hvor bedriften publiserer relevant innhold for de besøkende. Det gjelder å ha gode rutiner for å opprettholde denne strategien, fordi den sørger for høyere rangering i søkemotorene.

Tilpass en servicekontrakt

Ved kjøp av en nettside kan det inngås en servicekontrakt som beskriver hva byrået skal bidra med, og hva kunden kan gjøre selv. Vedlikehold av nettsidens innholdsstrategi og sikkerhet strekker seg på tvers av fagområder. Servicekontrakter gir derfor mulighet til å outsource deler eller hele vedlikeholdet til andre.

Trenger du hjelp til å vedlikeholde nettsiden din? Ta gjerne kontakt med oss.